Back to All Events

Dzīves ritu dejas

DZĪVES RITU DEJAS

Vēlies izkustēties dzīvās skaņas pavadībā, bet ar jēgu un nodomu? Skaņu mākslinieks Arvis K. Pogo (Kantiševs) piedāvā ceļojumu balsī un skaņā, reaģējot uz dzīvo dejas procesu. Violetas Dejas un Simona Orinska iedrošina un nodrošina telpu jūsu iekšējā procesa ekspresijai un izpausmei.

Dosimies iekšējā refleksijā un iegremdēsimies sapņos un pārdomās - pagātnes, tagadnes un nākotnes dimensijās, ieklausoties savā sirdsbalsī, atbrīvosim savažoto emociju - sāpju, aizvainojuma, trauksmes, dusmu vai baiļu dejas.

Saņemot rokās grožus - uzticoties ķermeņa spēkam un gudrībai, kopā vadīsim savus trakos zirgus, lai ļautu tiem nomierināties un rāmi, mierpilni izbaudītu ķermeņa vienotības izjūtu un saskaņotību sevī, citos un pasaulē. Un noslēgumā paraudzīsimies nākotnes iespējās, ļaujot piedzimt jaunām atziņām, dzīves mērķiem, vitalitātei un priekam par esamību!

Nodarbības norise.
Iesākam ar sākuma apli, nelielām pārrunām un iesildīšanos. Tad seko nodarbības tēmas pieteikums, izmantojot deju, mūziku, stāstu, labvēlīgu pārsteigumu vai kādu citu iedvesmojošu elementu. Turpinājumā dalībnieki tiek aicināti piedzīvot savu personisko stāstu dejā. Atslābināšanās daļa. Noslēguma aplis, kurā tiek pārrunāta iegūtā pieredze.

Ko iespējams iegūt:
* klātbūtni un apzinātību
* ķermeņa-psihes dziedināšanu un vienotību
* meditāciju kustībā un dziļu atslābinājumu
* ķermeņa radošumu un kustības prieku
* izpētīt personiskās ēnas puses
* iekšēju transformāciju un enerģijas atjaunotni
* piedzīvot mākslinieciskas atmosfēras skaņā, kustībā, gaismā

Pieteikšanās
Pieteikšanās uz e-pastu: maatelpa@gmail.com vai zvanīt 29394500.
Lūgums ņemt vērā, ka dalībnieku skaits ir ierobežots.

Dalības maksa
15 eur par nodarbību.


Nodarbību vada

Violetas Dejas - par Violetu es nosaucu to mazo meiteni, kura izmantoja katru mīļu brīdi, lai plašu atskaņotāja pavadījumā izdejotos un izsapņotos spoguļa priekšā, kamēr pārējo nav mājās, un kura manā dzīvē atgriezās pirms gadiem septiņiem, un kopš tā brīža dāvājusi sev daudzas jo daudzas vienreizējas pieredzes lielisku horeogrāfu, dejotāju, mākslinieku projektos un milzīgu vienkāršas esības prieku brīvās dejas kustībās, kad izklīst pieredzes rēgu smagums un Es kļūst atkal viegls. Violeta ir arī divu pretmetu – sarkans (ārdīšanās) un zils (miers) – saplūšana vienlaicīgi, tajā veidojas zināma harmonija un tajā ir fantastisks enerģētisks potenciāls. Tieši par to arī Violetas Dejas…

Simona Orinska – “mani interesē nevis tās, kā cilvēki kustās, bet tieši tas - kādēļ viņi tā kustās?” Deja un kustība Simonai ir nepanesamā esības viegluma izziņa, deja kā jūtu izpausme, deja kā spēle un saruna, deja kā ceļš uz garīgumu un dievišķo. Viņa ir butō māksliniece, pasniedzēja, sertificēta deju un kustību terapeite un supervizore. Simona ir gan Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA maģistra virziena “Multimediālā skatuves māksla”, gan arī performances mākslas grupas IDEAGNŌSIS izveidotāja un mākslinieciskā vadītāja. Grāmatas «BUTŌ» (Mansards, 2015) autore. Aktrise un horeogrāfe teātra izrādēs (“Marķīze de Sada”, režisors – A. Hermanis, JRT) u.c. Tiekamies dejā...

Arvis K. Pogo (Kantiševs) ir multimākslinieks – grafiķis, modes dizainers, skaņu mākslinieks, kurš pārvalda rīkles dziedājumu tehniku un bītboksa ritmus, spējot uzburt dažādas skaņu ainavas un atmosfēras. Arvis piedalījies mākslas projektos gan kā skaņu un balss mākslinieks, gan izpildītājs.

Earlier Event: January 27
Deju un kustību terapijas grupa
Later Event: January 29
Deju un kustību terapija individuāli