Back to All Events

Tango terapija dvēselei un ķermenim

TANGO TERAPIJA DVĒSELEI UN ĶERMENIM, DZĪVESPRIEKAM, VESELĪBAI, ATTIECĪBĀM

Kurss „Tango terapija dvēselei un ķermenim, dzīvespriekam, veselībai, attiecībām” no 10.01.-28.02. trešdienās MĀ TELPĀ, Miera ielā 15, ar tango terapeitu Aigars Stirna.

Maksa par 8 nodarbībām: 112 eiro, pārim 208 eiro.

Iepriekšējo kursu (2017.gada rudenī) dalībnieku atsauksmes un ieguvumi:
„Kurss iekustināja veselu procesu. Es atklāju daudz ko, kam nebiju pievērsis uzmanību, piemēram, to, ka var nevērtēt, vienkārši izbaudīt. Es tagad daudz atvērtāk uztveru apkārt notiekošo.”
„Šī kursa ietvaros esmu labāk iemācījusies runāt par savām sajūtām, ieguvusi lielāku mieru.”
„Man tas bija dialogs pašai ar sevi, savu ķermeni".
„Es nekad agrāk nebiju tādas sajūtas kā nodarbībās piedzīvojusi. Mani pašu tas ļoti pārsteidza, ka es divu stundu garumā varu justies tā viegli, neko negaidīt, ļauties, sevi nekritizēt. Šīs sajūtas es tagad pārnesu uz ikdienu, cenšos to darīt jau apzināti. Es izbaudu iekšējo procesu, kas man iesākās kursa laikā un turpinās.”
„Kursā laikā ir notikušas lielas pārmaiņas mūsos.”
„Katra reize bija tāda īpaša."
„Kursa nodarbības bija kā fantastiskas pauzes ikdienā.”
„Tas bija liels kāpiens ārpus komforta zonas. Paldies Tev par taktu, prasmi radīt drošu un atbalstošu vidi, kurā var atraisīties un atlaist savas bailes, šaubas un mezglus!”
„Agrāk man vienmēr gribējās visu saprast, kontrolēt, ielikt kādā rāmī. Šodien es vienā saspringtā ikdienas situācijā sevi pieķēru pie sajūtas, ka es visu apkārt notiekošo vēroju viegli, kā skaistu gleznu, es vienkārši baudīju mirkli!”
„Man šīs nodarbības ir bijušas kā laba mācība, kā papildinājums daudzos aspektos.”
„Mani mazie mērķīši, ar kuriem nācu uz katru nodarbību, ir piepildījušies. Sapratu, ka svarīgi ir veltīt laiku sev pašai, svarīgs ir iekšējais darbs ar sevi.”
„Esmu sapratusi, ka, lai labi saprastos, ir skaidri jāsaka, ko vēlies. Un to, ka caur ķermeni var daudz ko ieraudzīt labāk nekā caur vārdiem.”
„Bija ļoti laba atslābināšanās. Man patika „relaksētais” tango.”
„Es nācu uz šo kursu, lai labi pavadītu laiku. Un es to ieguvu, un vēl vairāk. Paldies par pārsteigumiem!”
„Pirms kursa es nevarēju iedomāties, ka es varētu viena pati aiziet uz ballīti un dejot, bet tagad to varu iedomāties. Tas man ir panākums.”

Kursā aicināti visi, kuri vēlas uzlabot fizisko un emocionālo pašsajūtu, vairot dzīves enerģiju, uzlabot paštēlu, vairot pārliecību par sevi, vairāk uzticēties sev un citiem, kļūt apzinātāki, uzlabot verbālās un ķermeniskās saskarsmes spējas, iegūt labāku izpratni par prāta, emociju un ķermeņa mijiedarbību, aktivizēt iekšējos resursus, mazināt dzīves krīzes situāciju izraisītu spriedzi; aicināti visi, kuri vēlas dzīvot vieglāk, atlaižot visu lieko, būt iekšēji un ārēji brīvāki, radošāki, mīlošāki, laimīgāki!

Kursā runāsim par veselību un veselumu, attiecībām ar sevi un citiem, dejosim (Argentīnas tango, kontaktimprovizāciju u.c.), praktizēsim apzinātību, kursā tiks izmantotas arī geštaltterapijas un citu uz ķermeni vērsto terapiju metodes.

Pieteikšanās, rakstot uz aigars@tangostudio.lv vai zvanot pa tel.26344457, un norādot motivāciju. Vietu skaits ierobežots (10-12 cilvēki). Tuvāka informācija www.tangostudio.lv.

Aigara Stirnas dzīves ceļš apvieno terapiju, pedagoģiju, meditāciju, deju, mūziku, kino, sociālo darbu un valsts pārvaldi. Kā pedagogs un terapeits strādā ar grupām, pāriem un individuāli. Darbā izmanto tango, kontaktimprovizāciju, citas dejas un kustības, geštaltterapijas un citas uz ķermeni vērsto terapiju metodes, dažādas meditatīvi terapeitiskās prakses, bionerģētikas un citas atziņas. No 2015.gada vada attiecībām un terapijai veltītus seminārus („Dvēseles un ķermeņa terapija. Attiecību skaistums dzīvē un dejā”, "Attiecības ar sevi, citiem un pasauli: dzīve kā tango”, „Dzīve ir deja, kas jādejo šajā mirklī”, „Tango un tantra: dvēseles un ķermeņa terapija”, „Vīriešu un sieviešu lomas dzīvē un tango”, „Mostamies priekam!” u.c.).
Aigars ir diplomēts sociālais pedagogs, beidzis Sociālā darba augstskolu Drēzdenē (2002), studējis arī teoloģiju, starpkultūru komunikāciju un konfliktu vadību, strādājis Labklājības ministrijā un ar dažādām sociālām grupām Latvijā un Vācijā, t.sk. jauniešiem, senioriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām u.c.

Argentīnas tango pedagogs ar 14 gadu pieredzi, beidzis tango pedagogu skolu H.D.Langes studijā „Suedamerica” Berlīnē (2005), dibinājis TangoStudio, vecāko tango skolu Latvijā, ko vada kopš 2005.gada (www.tangostudio.lv). Tango dejo vairāk nekā 18 gadus, mācījies Vācijā, citur Eiropā un Argentīnā pie meistariem M.Chicho Frumboli, G.Naveira u.c. Kontaktimprovizāciju dejo 5 gadus (mācījies pie I.Ločmeles, J.Meļņikas Lietuvā u.c.).
Mūziķis, beidzis Latvijas Mūzikas akadēmiju, strādājis profesionālos koros, bijis muzikālais pedagogs dienas aprūpes centrā jauniešiem ar garīgās attīstības traucējumiem ,,Cerību māja". Aktieris, par galveno lomu filmā „Lust Lust” ieguvis labākā aktiera balvu modes īsfilmu festivālā Parīzē.


Garīgā ceļa gājējs ar vairāk nekā 27 gadus ilgu dažādu meditāciju praksi, sākotnēji praktizējis kristīgo meditāciju, strādājis ekumēniskā Taizé komūnā Francijā, no 2009.gada praktizē Cigun (mācījies pie V.Riekstiņas, A.Busses un Ķīnas meistara Sju Mintana), no 2011.gada – Tantru (mācījies pie Hariprema, Pemas Gitamas, Saritas u.c.), Meistara Ošo meditācijas, kā arī iepazīst šamanisko ceļu un latviešu dzīvesziņu.

Earlier Event: February 21
Mūzikas terapija individuāli
Later Event: February 22
Mākslas terapija individuāli